top of page
  • Writer's pictureAutonomija Dalmacija

Legen I-18-018 "Sve se čuje"

napisao: Vedran Bralić

Hoće li Valent, Meira, Zuáne i Bartul smisliti plan za oslobađanje Lene iz ruku Cornelija i Teute. U kojem se smjeru razvija odnos između Bartula i Elene pročitajte u treatmentu 18. nastavka serije "Legen".

Glavni likovi

- Elena Antonelli

- Meira Antonelli-Zancchi

- Zuáne Bertinni

- Teuta Karaman

- Oton Zancchi

- Julia Nardelli

- Cornelio Zancchi

- Valent Zancchi

- Victor Zancchi


gostujući likovi:

  • Barnabas Jalissi

  • Bartul Bertinni

  • Lena Bertinni

  • Laetitia Ungnar

  • Velibor Bess

  • Elvira Devin

  • Ian Godean

  1. NOIRO – ŠUMA - NOĆ

VICTOR leži na podu mrtav. Naočiti muškarac, Ian Godean, s psom dođe do Victora govoreći kako je ovo, znači, bio onaj pucanj. Pas počne njušiti Victora. Stane zavijati i vrtiti se oko Victora radoznalo. Ian ga pita što je bilo i nazove psa Fido. Fido dođe do Iana i stane se trljati o njegovu nogu. Ian pita je li zbilja to misli, pa Fino počne mahati repom. Ian uhvati Victora ispod pazuha i vuče ga po snjegu. Na snjegu ostaje krvav trag.


  1. NOIRO - KUĆA GODEAN – JUTRO 

VICTOR leži na krevetu u nesvijesti. Do njega leži pas Fido. IAN dođe do kreveta. Kaže Fidu neka se makne s kreveta. Fido siđe, pa ian sjedne na mjesto na kojemu je Fido do maločas sjedio. Iz džepa izvadi zavoje i govori Fidu kako mora promijeniti zavoje. Odgrne deku i lancun i kaže kako je krv probila na deku. Zabaci Victora sebi na rame i počne odmotavati zavoje. Baci stari zavoj na pod i govori kako je ovo gore nego li je mislio. Stane zamotavati ranu i zavijati zavoj oko Victora. Kada obavi posao, vrati Victora u prvobitni položaj i govori kako je zabrinut jer je još u nesvijesti. Nada se kako će preživjeti.

 

  1. LEGEN - IMANJE ZANCCHI – JUTRO

VALENT ulazi u blagovaonicu. Tamo je već MEIRA kojoj se ne da jesti. Valent govori kako mora jesti. Meire govori kako je previše nervozna kako bi jela. Valent je pita kako  ne treba biti nervozna, on zna kako će sve ići kako treba. Meira nije sigurna, pa ju Valent pita zna li što treba uraditi. Meira zna. Valent joj govori kako tada nema problema. Meira uzdahne duboko i govori kako je sada lakše. Moli Valenta neka se ne brine, sve je u redu. Valent je siguran kako će sve proći u najboljen redu i govori kako sada mora ići. Meira ga moli neka ostane. Valent zaista mora ići. Njoj poželi sreću, a Meira kaže kako će joj trebati.

 

  1. LEGEN - KUĆA JALISSI – DAN

ZUÁNE dođe do kuće i pokuca. Otvara mu BARNABAS i govori mu neka uđe.

Zuáne uđe u kuću, pa ga Barnabas zagli i govori kako mu je nedostajao sinoć. Zuáne govori kako je i on nedostajao njemu. Barnabas poželi poljubiti Zuánea, ali se Zuáne odmakne i govori kako mu nije do toga sada. Barnabas pita što mu je, mislio je kako su sretni zajedno, no Zuánea govori kakao jesu sretni zajedno, ali muči Lena. Barni ga razumije, ali moli neka bar na tren pokuša zaboraviti na probleme, neka osjeti ljubav koju mu daje. Zuáne ga zagrli. Barni ga isto tako čvrsto zagrli i kaže kako ima neto za njega. Dođe do vitrine iz koje izvadi nešto i daje to Zuáneu. Zuáne pita što je to, pa mu Barni govori kako je to poklon za njihovu vezu. Nada se da će biti nešto od nje. Zuáne ga pogleda, pa mu Barni govori neka otvori. Zuáne otvori kad zabliješti kristal. Zuáne ne može primiti taj kristal, kaže kako je to preskupo. Barni govori kako ništa nije skupo kada je on u pitanju. Zuáne se blentavo nasmije pa ga Barnabas moli neka ga uzme. Zuáne govori kako će ga uzeti samo zato jer je od njega. Poljube se.

 

  1. LEGEN - KUĆA GLORIA – DAN

TEUTA i CORNELIO uđu u kuću i dođu do LAETITIJE koja sjedi za šankom. Laetitia govori kako su došli u pravo vrijeme. Govori curi do sebe neka se okrene. To je LENA koja više nego ikada sliči na Elenu. Laetitia govori kako mnogi klijenti žele biti s Lenom baš zato što neodoljivo sliči na tu malu tuku. Teuta hvali Laetitiu, jer je dobro obavila posao. Cornelio se nada kako nije dopustila to. Laetitia mu govori kako nije. Ima ona čast, bez obzira na posao kojim se bavi. Cornelio kaže neka tako i ostane i moli Laetitiju neka Lena ostane kod nje još neko vrijeme. Laetitia se buni i govori kako je ne želi ovdje među prostitutkama. Ni Lena to ne želi. Teuta govori Leni neka ne kmeči, ovdje joj je super. Neka bude zahvalna što ima krov nad glavom i hradu. Lena je prkosna, ali ništa ne govori. Laetitia kaže Corneliju kako ne može malu hraniti i oblačiti, a da ništa ne pridonosi. Morat će ju pustiti u promet prije ili kasnije. Cornelio kaže neka ne brine, on će joj naplatiti svu štetu.

 

  1. LEGEN - IMANJE ANTONELLI – DAN

VALENT ulazi u dvorac i prolazi atrijem te uđe u zimski vrt. 

Valent uđe u zimski vrt. Tamo zatekne ELENU i BARTULA. Valent govori kako je znao kako će ih tu zateći. Elena kaže kako su ga čekali, trebaju ga obavijestiti o nečemu. Valent pita o čemu se radi, pa Bartul govori kako znaju šta se događa. Valent ga pogleda upitno, pa  mu Bartul objasni sve o sličnosti Elene i Lene. elena misli kako Cornelio i Teuta žele zamijeniti njih dvije u dvorcu. Bartul se boji kako bi ih mogli zamijeniti i kod zmaja. Elena želi nešto uraditi, no Valent joj govori kako je to sve istina što su naveli, on to zna od ranije. Govori kako se dogovorio s Meirom o izvlačenju informacija od Cornelija. Bartul misli kako bi tada moglo biti kasno. Valent se nada da neće.


  1. IMANJE NARDELLI - NOĆ

JULIA i OTON dodu do dvorca. Dvorac je polurazurušen. Oštećeni su zidovi, oštećen je krov, prozori su popucali. Dođu do ulaznih vrata. Daske su zakovane preko vrata. Julia govori neka idu na stražnji ulaz. Dođu do stražnjeg ulaza. Ulaz je čist i uđu u dvorac. RADNICI se kupe ići doma. Julia pita jednog od njih što se dogada. RADNIK je pita tko je ona, pa Julia govori kako je ona Julia Nardelli, njezin otac je vlasnik ovog imanja. Pita što se dogodilo. Radnik govori kako je dvorac stradao u potresu, sad ga obnavljaju. Julia pita za roditelje i Agnezu. Radnik govori kako su roditelji otišli u drugu kuću, a Agneza poginula. Julia ga pita ima li koja soba čitava da se može leći, pa radnik govori kako nema, ali mogu spavati u kuhinji. Ona je najmanje oštećena. Julia zahvali radniku koji ode dalje za svojim kolegama i kaže Otonu kako je umorna. Želi zaspati. I Oton isto.


  1. IMANJE ZANCCHI - NOĆ

MEIRA na stol stavi jelo. Govori kako je ovo Cornelijevo najdraže jelo. Čekat će ga bez obzira kad će doći. Sjedne i kaže kako će večeras uspjeti u svom naumu. Na satu odzvoni 19:00.

 

  1. IMANJE ZANCCHI - JUTRO

Kazaljke na satu pokazuju 6:00. Sat odzvanja šest puta. Sunce ulazi u blagavaonicu. Probudi MEIRU koja spava za stolom. Ona bunovno pogleda oko sebe. Puhne ljuto jer nije uspjela.

 

  1. NOIRO - KUĆA GODEAN – JUTRO

VICTOR se budi, ali je u bunilu. Pita se gdje je. U sobu ulazi pas Fido. Čuje se Ianov glas koji govori Fidu kako ne smije ulaziti u sobu, pa uđe IAN. Vidi Victora budnog. Ian ga pita je li dobro. Pa Victor pita gdje je. Ian sjedne na postelju i govori kako je on Ian i kako ga je našao krvavog i propucanog u snijegu. Victor da će se ustati, pa ga Ian smiruje i govori kako se ne smije naprezati, jer će opet prokrvariti. Victor želi znati gdje je, pa mu Ian govori kako je u njegovoj kući i govori mu neka ne brine - sve će biti u redu. Neka se sada smiri i neka se odmori, sve će mu objasniti kad mu bude bolje.

 

  1. IMANJE ZANCCHI – DAN

VALENT i ZUÁNE siđu sa svojih konja i uđu u dvorac. Prolaze preko hodnika i penju se stepenicama do velikog tinela. Tamo je već MEIRA. Valent je pita je li što uspjela postići, pa Meira govori kako je cijelu noć čekala Cornelija, ali se nije pojavio. Zuáne pita što sada, pa Valent govori kako su mu je jučer elena i Bartul ispričali kako su Lena i elena slične, pa se možda radi o zamjeni njih dvije. Meira pita o kojoj vrsti zamjene govori, pa govori kako nije siguran. Možda će ju zamijeniti u dvorcu i preko nje špijunirati ili će ju zamijeniti kod zmaja. Meira ne zna što bi, pa Zuáne govori neka za sada plan ostane isti, jer ne znaju o čemu se radi. Valent govori kako je to najbolji plan kojeg imaju. On bi ostao s Meirom u dvorcu u slučaju ako dođe do nečega, a neka Bartul bude s Elenom. Zuáne govori kako on sad mora ići, ali se vraća do noći.

 

  1. KUĆA JALISSI – DAN

ZUÁNE dolazi do vrata. Čuje BARNABASA koji govori kako njegov plan napreduje. Zuáne dode do prozora i pogleda unutra. Barnabas razgovara sa nekom ŽENOM. Žena želi rezultate, a ne prazne riječi. Barnabas govori kako se Zuáne počeo zaljubljivati u njega, a to je prvi korak. Žena govori želi akciju, a ne korake. Barnabas govori kako ne može djelovati onako kako ona misli. Mora prvo natjerati Zuánea neka se zaljubi u njega, pa kad se zaljubi će ga uništiti. Žena misli kako Barnabas uživa u ovome, pa Barnabas govori kako ne uživa niti voli to. Zuáne mu je ljigav i dođe mu za povraćati svaki put kad ga vidi, ali shvaća kako mora to učiniti. Žena kaže kako nema više vremena za čekanje. Barnabas traži od nje još bar mjesec dana, pa mu žena govori kako nema toliko vremena, ima maksimum do kraja tjedna i to je to. Zuáne se okrene i ode dalje.

 

  1. IMANJE ANTONELLI - DAN

ELENA se nervozno šetka lijevo-desno po prostoriji. Govori kako ju je strah onoga što bi se moglo dogoditi. BARTUL sjedi i promatra Elenu kako se šeće i govori kako je i njega strah za njegovu sestru. Ustane se i govori kako nema razloga za strah. Valent, Zuáne i Meira će smisliti nešto. Elena ga ne sluša i govori kako ne zna što učiniti, pa Bartul govori kako će ih on obje čuvati od Teute i Cornelija. Elena nije sigurna u to. Govori kako je Lena već u njihovim rukama. Bartul je moli neka ga ne prisjeća na to. Oboje misle da moraju dobro razmisliti o svemu. Mora se naći nekakvo rješenje izvan onoga kojeg nude Valent i Zuáne. Bartul govori kako moraju misliti u tom smjeru. Elena kaže kako cijelo vrijeme misli i nikako smisliti. Govori kako je sve beznadno. Sjedne i počne plakati. Do nje sjedne Bartul i zagli elenu. Govori joj kako u ovim trenucima nije vrijeme za plakanje.

 

  1. IMANJE NARDELLI - NOĆ

Do dvorca dojaši VELIBOR. Velibor sjaši s konja i uđe u razrušeni dvorac. OTON i JULIJA sjedne na podu kuhinje. Oton začuje korake i govori Juliji neka ne izlazi odavde, možda su razbojinici. Oton iziđe iz kuhinje i primijeti Velibora. Dođe do njega i odvede u stranu. Pita ga što on radi ovdje, pa mu Velibor govori kako je ubio Dorijinog pomoćnika koji sliči na Victora. To sluša Julia i zaplače. Veliboru nije jasno zašto ORB se nije vratio u svoj stari oblik. Oton smišlja nešto u vezi s magijom. Julia trčeći prođe preko dvorca i plače. Govori kako ju je Oton prevario. Oton pita Velibora ima li gdje prenoćiti, pa kad Velibor kimne negativno, Oton ga pozove neka prenoći s njima.

 

  1. KUĆA KEGLEVIĆ - JUTRO

CORNELIO i TEUTA se bude jedno pored drugoga. Teuta ljubi Cornelija po prsima i vratu i govori kako je sretna, jer sve ide po planu. Cornelio govori kako je i on sretan. Kaže kako je Laetitia napravila fantastičan posao. Sredila Lenu tako da u potpunosti sliči na Elenu. Sada kreću na drugi dio plana. Otet će Elenu, a na njeno mjesto postaviti Lenu. Kad se zmaj probudi žrtvovat će Lenu i iz Zenoa iznuditi neka im prepiše imanje za spas elene. Teuta ga pohvali na ingenioznosti i na savršenom planiranu. 

LAETITIA sve sluša i htjede se približiti malo bliće, pa zapne, te udari o vrata. Teuta kaže Corneliju kako je netko tu. Ustane se i ogrne nečin i otvori vrata. Laetitia se snađe i govori kako je došla kako bi razgovarala o Leni. Teuta je moli neka iziđe iz sobe, mora se obući.


  1. IMANJE NARDELLI - JUTRO

OTON i VeLIBOR pomažu radnicima. Julia iziđe iz kuće i dode do Velibora. Moli ga za razgovor. Velibor kaže kako ne može sada. Julia mu govori mu kako je čula razgovor izmedu njega i Otona. Velibor govori kako nije smjela presluškivati, pa mu Julia govori kako on nije smio ubiti nevinog čovjeka. Velibor ju pogleda blijedo, pa mu Julia govori kako ona zna sve i kaže mu kako će ga njezini roditelji, čim se roditelji vrate, dati njega i Otona na sud časti. Velibor se pravda kako nije ubio nedužnog čovjeka, ubio je Orba.  Julia kaže kako je moron i kako ništa ne shvaća. Ubio je Vicotra. Velibor se zamisli, pa mu Julia govori kako Orb ne postoji. Ubio je Victora Zancchija. Velibor u šoku.

 

  1. KUĆA KEGLEVIĆ – JUTRO

TEUTA se spušta niz stepenice do dnevnog boravka. Tamo već sjedi LAETITIA. Teuta pita Laetitiju zašto je došla. U prostoriju ulazi CORNELIO. Laetitia govori kako joj je maloprije rekla, moraju razgovarati o Leni. Cornelio pita je li se što dogodilo Leni, pa Laetitia govori kako nije, ali postoji problem. Teuta bi ga čula, pa Cornelia objasni kako je prošlo već više od dva tjedna kako je Lena kod nje u bordelu. Ona samo jede, a ne zarađuje. Cornelio govori kako joj prije par dana rekao kako će joj platiti sve troškove za Lenu. Laetitia govori kako tako ne ide. Neka joj plati za ova dva tjedna. Cornelio govori kako se nisu tako dogovorili. Teuta govori Corneliju neka ne bude tako sitničav. Neka plati ženi. Cornelio se zamisli i pita Laetitiju koliko duguje. Laetitia vadi papirić i govori 250 Lyri. Cornelio govori kako mala nije mogla potrošiti 250 lyri u dva tjedna. Laetitia govori kako je uračunala krevet jer bi neka od cura na njemu zaradila bar 200 lyri u ova dva tjedna. Cornelio joj govori kako to njega nije briga. Daje joj 50 lyri i govori kako je i to preiše. Govori kako će joj dati još 50 poslije. Laetitia govori kako će to pokriti troškove bar za sada. Teuta joj govori neka sada kupi svoje prnje i ode. Laetitia se okrene i ode.

 

  1. IMANJE NARDELLI - DAN

JULIA sjedi u kuhinji i zatvori kovertu. Pokuša maknuti pribor za pisanje, ali dođe OTON. Oton pita Juliju kome je pisala. Julia slaže kako je pisala prijateljici. Oton pita zašto, pa Julia govori kako je usamljena je bez Dade i Agneze. Oton govori kako shvaća njezinu patnju, roditelji su daleko, Dada je otišla s njima. A Agneza poginula u potresu. Mora biti kako jako pati. Julia tužno kine. Oton govori neka mu da pismo, on će se pobrinuti neka pismo stigne do prijateljice i kako će ju ona posjetiti. Oton pokuša uzeti pismo od Julije, pa se u kuhinji pojavi VELIBOR. Julia dode do Velibora i da mu pismo neka ga odnese do Devinovih. Velibor govori kako će rado to napraviti. Velibor iziđe iz kuhinje, a za njim Oton. Velibor ga pita što hoće, pa Oton govori kako će mu dati 5 lyri ako mu da pismo. Velibor govori kako on nema ni cence, a kamo li 5 lyri. Oton govori kako je bitno da pismo ne do Devonovih. Velibor kaže 10 lyri i radit će na obnovi dvorca. Oton pristane i iz džepa izvadi 10 lyri i da ih Veliboru. Traži pismo. Velibor dotrči do konja i popne se na njega i krene. Oton je ljut. 

 

  1. KUĆA KEGLEVIĆ – DAN

TEUTA sjedi zamišljeno za stolom. Brlja žlicom po pjatu. Govori kako ne može jesti. CORNELIO koji sjedi preko puta nje ju pita što joj je, pa Teuta kaže kako ju živcira Laetitia. Cornelio pita zašto, pa Teuta govori kako je pohlepna. Kada su tek doveli Lenu kod nje u bordel Laetitia je govorila kako će ju držati besplatno, sad im je htjela izbiti 250 lyri iz džepa. Govori kako joj nije smio dati onaj novac. Cornelio joj kaže kako je glupa ako misli kako nije smio. Morao ju je nekako smiriti, jer da to nije napravio otišla bi sve ispričati Zenou, a onda bi tek nadrljali. Teuta govori kako je u pravu, ali  misli kako je Laetitia prisluškivala. Cornelio misli kako nije presluškivala. I da jest, ne bi ništa čula, jer su razgovarali tiho. Teuta bi to isto ispitala, a Cornelio kaže neka radi što hoće, samo neka ne naudi planu.

 

  1. IMANJE NARDELLI - NOĆ

Pred dvorcem se zaustavi kočija. Iz kočije izlazi ELVIRA DEVIN. Radnici koji odlaze svojim kućama zvižde i govore za elviru kako je dobra mačka. Julia iziđe iz dvorca i veselo pozdravi ELVIRU. Oton iziđe za Juliom i pita Juliju tko je ova. Julia upozna Otona s ELVIROM i govori kako je elvira njezina prijateljica iz mladih dana. Za Otona ne zna što bi rekla ELVIRI. Oton se veselo smiješi i ulaguje se govoreći kako je on Zancchi, otac mu je Cornelio Zancchi. Elvira nema pojma koji je to. Julia govori kako je upravo došla na večeru. Sad će radnici polako  ići doma, a oni će večerati. Elvira pita za Victora. Julia joj govori kako je njihovo imanje potpuno sprženo sa zemljom u velikom požaru koji je izbio. Elvira govori kako je čula nešto o požaru, ali ništa konkretno. Julia govori kako je njihov otac Victora i Valenta umro u požaru. Julia naglasi kako je Victor dobro i da bi se uskoro trebao pjaviti. Oton zbunjen.

 

  1. KUĆA BERTINNI - NOĆ

Barnabas dode do kuće. Primijeti Zuánea kako čisti ispred kuće. Barnabas se divi obnovljenoj kući. Pita ga tko mu je pomogao obniviti kuću, pa Zuáne govori kako su kuću obnovili on, njegov brat i prijatlji. Barbanas govori kako mu se sviđa kako je urađeno. Zuáne uđe u kuću, za njih uđe Barnabas. Zuáne mu govori kako ga nije pozvao ući. Barnabas ga pita što mu je, pa mu Zuáne govori kako ne želi više nikada vidjeti. Barnabasa zanima zašto? Zuáne mu ispriča kako je bio ispred njegove kuće i čuo ga je kako razgovara s nekom ženom. Barnabas se pravda kako ga nije dobro razumio. Zuáne ga nazove prevarantom i varalicom te govori kako s varalicama i prevarantima ne želi imati posla. Neka ode od njega. Barnabas mu želi objasniti, ali Zuáne ga moli neka ode što ovaj i napravi.


  1. KUĆA KEGLEVIĆ - JUTRO

Teuta čisti sobu. Govori sama sebi kako će ovdje smjestiti Lenu, jer je Laetitia preskupa, a i Lena mora imati dobre uvjete, kako bi pomislila kako je zaista štite od zmaja. Nasmije se zlobno i govori da voli biti zlobna kad su njeni interesi u pitanju. Ona će, kad Cornelio dobije sve što želi, udati se za njega i sve nasljediti, jer će on slučajno poginuti. Zlobno se naceri. Pita što bi bilo najbolje, da slučajno padne s konja ili da ga pregazi kočija.

 

  1. IMANJE ANTONELLI - JUTRO

Elena i Bartul šetaju vrtom. Elena govori kako je grozno čekati i ne znati što će se dogoditi. Bartul kaže kako je to jako grozno posebno kada imaš osjećaje prema nekome. Elena želi više čuti o tome, pa Bartul govori kako ima jedna cura za koju misli kako je najljepša na svijetu. Ljepša čak i od Boccaciove Laure. Elena pita o kojoj se to curi radi, pa Bartul govori kako se radi o njoj. Elena zastane na trenutak, pa Bartul govori kako mu je žao ako ju je uvrijedio, ali ona je ljepša od najljepšeg ružinog cvijeta. Elena se smiješka i prizna kako joj godi to njegovo udvaranje. I Bartulu godi, te se poljube. Elena se odmakne, a Bartul opravdava kako ga je zanijela njezina iznimna ljepota. elena  ga moli neka se ne pravda, jer osjeća kako se svidaju jeno drugom. Njemu je neugodno, ona je ipak zaručena. Elena zna kako je zaručena, ali u ovom trenutku to njoj ne smeta.

 

  1. KUĆA GLORIA – DAN

Lena sjedi na krevetu u sobi. U sobu ulazi Laetitia i govori Leni neka siđe doli jesti. Lena govori kako joj nije do jela. Moli Laetitiu neka je pusti. Ona ne vjeruje u te zmajeve i gluposti. To su samo priče za malu djecu. Laetitia govori kako ona ne može to učiniti, jer su Teuta i Cornelio opasni. Lena kaže kako je mislila da će biti tako, pa s noćnog ormarića podigne pismo i da ga Laetitiji moleći ju neka ga odnese njenima. Laetitia pristane i uzme pismo. Govori Leni neka se ipak spusti dolje i pojede nešto. U tom trenu u sobu ude Teuta. Teuta govori kako ispred Cornelioa nije htjela stvarati scenu, ali sada upozorava Laetitiu neka više nikada ne prisluškuje. Laetitia joj govori neka se smiri, jer počne li ona bosti bit će je svugdje. Teuta to smatra prijetnjom, a Laetitia prijateljskim savjetom. Tjera Teutu iz njezine kuće i govori neka se više nikada ne pojavljuje bez njezina izričitog poziva. Teuta ode, pa Laetitia govori Leni kako ljudi trebaju biti oštri prema ovakvima kakva je Teuta.

 

  1. KUĆA GODEAN – DAN

Victor leži na krevetu. Budi se. Pita se gdje je. Vidi Iana. lanu je drago što je bolje. Victor govori kako ga još boli. Victor ga pita može li mu reći što se dogodilo. Ian mu govori kako je jednu večer čuo pucanj s drugog ruba šume. Kako je šuma opasna, nije htio ići navečer vidjeti što se dogodilo, već je išao ujutro. Tamo ga je našao u lokvi krvi, napola mrtvog i napola smrznutog. Doveo ga je doma i tu ga liječi. Victor se ne sjeća ničega. Ian mu govori kako je to normalno kod ljudi koji su izgubili puno krvi. Victor ga pita je li on liječnik, pa Ian govori kako nije. Majka mu je bila travarka, pa je on neke stvari naučio od nje. Sada neka spava i odmara. Victor se osmijehne i govori kako je to dobar savjet. 


  1. IMANJE ZANCCHI - DAN 

CORNELIO dolazi doma. Cornelio uđe u tinel. U tinelu je već MEIRA koja veze goblen. Cornelio ju pita mogu li razgovarati. Meira govori kako mogu. Nada se kako ovaj put neće biti svađe kao obično. Cornelio govori kako se radi o ozbiljnoj stvari. Meira se pretvorila u uši. Cornelio joj govori kako je, bez obzira na sve razlike između njih, još uvijek zaljubljen u nju. Meira ga pogleda upitno. Cornelio nastavlja kako je unatoč svemu shvatio kako je iskreno voli. Bez obzira na sve. 

VALENT i ZUÁNE su u susjednoj prostoriji i slušaju te riječi.

Meira ga poljubi i govori kako i ona njega voli. Mislila je kako on ne želi biti s njom, ali se očito zeznula. Govori Corneliju neka se napije malo vina. Cornelio uzme čašu i iz bokala prelije malo vina. Napije se uzme i govori da će uvjek voljeti nju, a Teutaje samo bila zabava i poslje odgovornost zbog djeteta. To Meiru ne interesira, bitno joj je to što je sada sve priznao. Sipa mu piće, a Cornelio pije. Počmu se Ijubiti. 

Valent komentira Zuáneu kako je napokon krenulo. 

Meira i Cornelio se skidaju. Cornelio baci sve sa stola i polegne je na stol. Meira primjeti Zuánea i kaže kako bi radije u sobi.

 

  1. IMANJE ANTONELLI - NOĆ

ELENA u svojoj sobi na prozoru mašta.

Mašta: Začuje kamenčiće kako lupkaju o njezin prozor. Elena otvori prozor i vidi BARTULA koji joj šalje poljupce. Elena se smiješi zavodljivo, Bartul se penje uz zid do prozora i govori joj kako će uvijek voljeti samo nju. I ona obeća voljeti njega i samo njega.

Elena se naglo trgne. Kaže kako sad nije vrijeme za maštanje.


  1. IMANJE ZANCCHI - NOĆ 

MEIRA  ulazi Ijuta u tinel. Tamo su već nervozni VALENT i ZUÁNE. Valent pita što se dogodilo. Meira govori kako se ništa nije dogodilo, čak se ni ono nije dogodilo. Kaže kako je ljuta, jer je sav trud propao. Cornelio je odmah zaspao. Zuáne i Valent ostanu blijedi. Meira pita što sad? Valent ne zna. Zuáne govore ako ih tješi bit će biti još prilika. Valent nije siguran


OSTALI LIKOVI:

  • radnik

  • Žena 


Statisti:

  • radnici


KRAJ 18. epizode


28 views

Recent Posts

See All
bottom of page